Ανακοίνωση

Τα εργαστηριακά μαθήματα του 1ου ΕΚ Αγίων Αναργύρων σε περίπτωση εκτάκτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα η τμήματα της σχολικής μονάδας, θα πράγματοποιούνται με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Ο ΣΔ του 1ου ΕΚ

Βασικές πληροφορίες λειτουργίας 1ου Ε.Κ. Αγίων Αναργύρων

Βασικές πληροφορίες λειτουργίας 1ου Ε.Κ. Αγίων Αναργύρων

Συνάδελφοι γειά σας.

Αύριο έπειτα από δυο μήνες περίπου θα υποδεχτούμε  ένα μέρος από τους μαθητές μας (τη Γ τάξη). Με  αίσθημα ευθύνης τόσο για τους μαθητές μας αλλά και τους συναδέλφους μας είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Οι παρακάτω οδηγίες περιέχουν συνοπτικά βασικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων (μαθητών, συναδέλφων, εργαζομένων κλπ) στο σχολείο και τους τρόπους σωστής λειτουργίας του Εργαστηριακού Κέντρου στα πλαίσια των κανόνων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

 • Σε κάθε εργαστήριο έχει προσδιοριστεί  ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (15) που μπορεί να βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο τηρώντας τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο εργαστήριο σε άτομα πέραν του συγκεκριμένου αριθμού.
 • Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσεων μεταξύ των μαθητών. Η θέση κάθε μαθητή θα είναι συγκεκριμένη και θα τηρείται σχετικό πλάνο σε κάθε εργαστηριακή αίθουσα.
 • Στην είσοδο του εργαστηρίου θα βρίσκεται το αντισηπτικό με το οποίο θα απολυμαίνουν τα χέρια τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τόσο κατά την είσοδό τους όσο και κατά την έξοδο.
 • Οι εργαστηριακές ασκήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με τη μέθοδο της επίδειξης από τον/τους διδάσκοντα/ες σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου (δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί) και πρέπει να αποφεύγεται η εκτέλεση όσων απαιτούν την χρήση κλιματισμού ή μηχανικού εξαερισμού. Τα εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές κλπ που θα χρησιμοποιηθούν κατά την επίδειξη θα απολυμαίνονται πριν ξαναχρησιμοποιηθούν.
 • Οι εφημερίες θα γίνονται σε κάθε διάλειμμα, με ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή συνωστισμού των μαθητών και διαφύλαξης των κανόνων υγιεινής, από όλους τους διδάσκοντες καθηγητές, μπροστά και γύρω από τα εργαστήρια στα οποία διδάσκουν. Τα εργαστήρια, εκκενώνονται με ευθύνη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε αυτά, οι οποίοι φροντίζουν να οδηγήσουν όλους τους μαθητές στο προαύλιο, όπου και θα κάνουν την εφημερία τους σύμφωνα με τα παραπάνω.
 • Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών στο ΕΚ θα γίνεται  με τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και τηρώντας τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Τα διαλείμματα θα γίνονται με γνώμονα την αποφυγή συγχρωτισμού μαθητών από διαφορετικές σχολικές μονάδες, οπότε, στον πρωινό και εσπερινό κύκλο θα ευθυγραμμιζόμαστε με τα  ΕΠΑΛ .
 • Οι εφημερεύοντες καθηγητές προσέχουν ώστε μαθητές από διαφορετικά τμήματα και από διαφορετικές σχολικές μονάδες να μη συγχρωτίζονται στην αυλή.
 • Οι μαθητές δεν πρέπει να περιφέρονται χωρίς λόγο στο χώρο των εργαστηρίων και στο προαύλιο.
 • Η απόρριψη γαντιών και μασκών θα γίνεται στους συγκεκριμένους κάδους στο προαύλιο με κόκκινο σκέπασμα
 • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να παίζουν στο προαύλιο παιχνίδια με μπάλα ή να ανταλλάσσουν αντικείμενα μεταξύ τους.
 • Οι μαθητές δεν πρέπει να μετακινούν τα θρανία ή τις θέσεις εργασίας από τα προσημειωμένα σημεία που έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις εργαστηριακές αίθουσες.
 • Τα εργαστηριακά μαθήματα προσαρμόζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να διαφυλάσσεται πρωτίστως η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και, επιλέγουμε ασφαλείς μεθόδους ώστε, όσο κατά το δυνατόν, να ολοκληρώνεται παράλληλα η κάλυψη της ύλης.
 • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται αν αναγκαστούν να μετακινηθούν οι μαθητές για κάποια επίδειξη (π.χ. λειτουργίας μηχανήματος).  Στην περίπτωση αυτή ο διδάσκων θα πρέπει να φροντίσει προηγουμένως να επισημάνει τις θέσεις που θα έχουν ο ίδιος και οι μαθητές, ώστε να τηρείται η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ τους (1,5m).  Με την ολοκλήρωση της επίδειξης οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέφουν στην ίδια θέση- θρανίο- πάγκο εργασίας που καθόταν πριν.
 • Επειδή δεν επιτρέπεται η συνολική συγκέντρωση των μαθητών στην αυλή, κατά την προσέλευσή τους, την πρώτη ώρα, με μέριμνα των καθηγητών μέσα στην αίθουσα μπορεί να γίνει η πρωινή προσευχή(προαιρετικά) και οι τυχόν ενημερώσεις τους.
 • Οποιαδήποτε πληροφορία και συζήτηση γίνει σχετικά με τη μεταδοτική ασθένεια του κορονοϊού θα πρέπει να γίνεται με πνεύμα ηρεμίας και μέσα από απλά και τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία και πάντοτε με διάθεση διατήρησης της ψυχικής και ψυχολογικής ισορροπίας των μαθητών.
 • Πολύ σημαντικός είναι ο συνεχής-φυσικός αερισμός των αιθουσών και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να φροντίζουν οι καθηγητές ώστε να μένουν μονίμως ανοιχτά τα παράθυρα και εάν και όταν δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή του μαθήματος να είναι ανοιχτή και η πόρτα της εισόδου του εργαστηρίου.
 • Την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων τής Γ τάξης γίνεται ενημέρωση των μαθητών, με βάση τις “οδηγίες για μαθητές”, του Υπουργείου, που θα διαβαστούν μέσα στην αίθουσα καθώς και οδηγίες για τη λειτουργία του ΕΚ

Σε όλες τις περιπτώσεις, όταν κάτι δεν έγινε κατανοητό ή υπάρχει αμφιβολία θα πρέπει να διευκρινίζεται πριν οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος στο ΕΚ στον οποίο θα οδηγηθεί και θα παραμείνει, μέχρι τη μεταφορά του, οποιοδήποτε άτομο εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19,  είναι ο χώρος του επίσημου  ιατρείου του ΕΚ στο 1ο όροφο .(θα γίνει παρέμβαση ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις).

Για επιπλέον πληροφόρηση παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα συνημμένα έγγραφα του ΥΠΑΙΘ α) με αρ. πρωτ.: 51958/ΓΔ4/7-5-2020, με Θέμα: «Επαναλειτουργία των σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης» και β) με αρ. πρωτ.: Φ8/53181/Δ4/9-5-2020, με θέμα: «Οδηγίες για την επαναλειτουργία των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.)».

Σας ευχόμαι καλή δύναμη στο έργο σας, με υγεία.

Ο  δ/ντης  του 1ου ΕΚ Αγ. Αναργύρων

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πύλη επαγγελματικού Προσανατολισμού

http://www.mysep.gr

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon3

Αγαπητοί μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

   Σας καλωσορίζουμε στη νέα διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

   Στόχος της Πύλης  αποτελεί η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση σας, για κάθε ζήτημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κάθε νέος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την εκπαιδευτική και την επαγγελματική του πορεία, χρειάζεται να προβεί στην  αναζήτηση και αξιολόγηση πληροφοριών.

Πατήστε εδώ για περισσότερα…