Ευρωπαϊκά Προγράμματα & Διαγωνισμοί

images              g-rosetta-logo320

 

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) διεξάγει τον ετήσιο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSat από το 2012, όπου συμμετέχουν ομάδες που αποτελούνται από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έναν επιβλέποντα εκπαιδευτικό.

Το CanSat είναι μια μικρογραφία ενός δορυφόρου σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Περιέχει μικροϋπολογιστή, αισθητήρες θερμοκρασίας, πίεσης, μονάδα ασύρματης μετάδοσης δεδομένων και άλλα εξαρτήματα, ανάλογα με την αποστολή που πρέπει να εκπληρώσει (GPS, επιταχυνσιόμετρο, κάμερα, κ.α.).Η ομάδα g-Rosetta του 1ου ΕΚ Γ' Αθήνας (Αγ. Αναργύρων) εκπροσώπησε την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό CanSat που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία τον Ιούνιο.

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 με σκοπό να λάβει μέρος στην διαδικασία επιλογής από την ESA για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό CanSat του 2015. Αποτελείται από δέκα (10) μαθητές του 1ου ΕΚ Γ' Αθήνας (Αγίων Αναργύρων) και τον εκπαιδευτικό Γεράρδη Ιωάννη που την συντόνησε και εκπαίδευσε.

 

 

Επισκεφτείτε το Web Site της Συμμετοχής μας!

 

 

Γαλλο - Ελληνική Συνεργασία Σχολείων

DSCN2511-A

Το 1ο ΕΚ Γ΄ Αθήνας και το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων είναι από τα 7 σχολεία που θα συμμετέχουν στην Γάλλο-Ελληνική συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα που αποφάσισαν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι υπογραφές μπήκαν στις 13/5/2016, στην γαλλική πρεσβεία παρουσία του υφυπουργού Θ. Πεγρίνη, του γάλλου πρέσβη και του προέδρου του Γαλλικού Ινστιτούτου. Την σύμβαση συνεργασίας μας με το Lycee Marcel Deprez που θα έχει τριετή διάρκεια, υπέγραψαν οι διευθυντές των σχολείων:   για το 1ο ΕΚ ο Παναγιώτης Φαντάκης για το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, ο Νικόλαος Παυλίδης και για το Marcel Deprez ο Vidon-Brouillard.

Φωτογραφικό Υλικό

 

 

Επίσκεψη Ευρωπαϊκών Σχολείων στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS

erasmus1

 

   Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Ιταλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Λιθουανίας και Τουρκίας φιλοξενήθηκαν την Πέμπτη 25/2/16 και εκπαιδεύτηκαν στο σχολείο μας σε θέματα μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής, νοσηλευτικής και πληροφορικής. Στο τέλος διδάχτηκαν Ελληνικούς χορούς και γεύτηκαν Ελληνικά εδέσματα.

 

Φωτογραφικό Υλικό